19.03.2012

Vitaminele Iubirii - partea a patra

Dinamica procesului prin care obtii ceea ce-ti trebuie poate fi cel mai bine inteleasa prin intermediul unei metafore: sa ne imaginam un rezervor pe care avem posibilitatea sa il umplem cu iubire. Fiecare dintre noi are zece asemenea rezervoare
Daca suntem conectati cu EUL nostru adevarat, obiectivul este sa le pastram pline. In cazul in care suntem desprinsi de eul nostru, atunci unul sau mai multe dintre aceste rezervoare, se golesc.

Indata ce un rezervor este plin, ca sa ramai conectat trebuie sa incepi sa umpli un altul.
Cand un rezervor se umple, traim o crestere a sentimentului pozitiv. Bucuria legaturii cu eul nostru interior ne face fericiti.

Atunci cand este plin un rezervor de iubire, incepem sa ne simtim plictisiti si nelinistiti. In mod ironic, simptomul inevitabil al implinirii este constiinta ca ne lipseste ceva.
Cand doi oameni care s-au iubit, se indeparteaza unul de celalat, de obicei le lipseste vitamina E (dragostea de propriul eu)

Cand nu stam bine cu dragostea de sine, incepem sa asteptam prea mult de la partener ! Asta deoarece nu ne iubim pe noi insine prea mult, avem mai multa nevoie sa ne simtim iubiti mai mult de partener...

Cand nu-ti iubesti eul, nimeni altul decat tu insuti, nu te poate face sa te simti mai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu